Inevitabil, orice cititor îşi formează o părere despre cărţile pe care le citeşte. Chiar dacă spune doar un „mi-a plăcut” lapidar, tot se cheamă că făcut o evaluare. Acest blog se vrea locul unde impresiile de lectură să poată fi expuse public şi discutate cu alţii. Nu vrem să vă propunem noi cărţile sau să facem noi toate recenziile. Dimpotrivă, fiecare dintre cititori poate să-şi exprime gândurile şi să ni le trimită pe adresa scriptorie at gmail.com. Totul e să respecte normele tehnice impuse şi să aducă argumente atunci când discută despre o carte. Textele voastre vor apărea exact în forma pe care ne-o trimiteţi (mai puţin eventualele greşeli) atâta vreme cât sunt coerente, îndeplinesc regulile stabilite şi conţin un limbaj în limetele decenţei.
Intenţionăm ca acest blog să devină, cu ajutorul celor care vor scrie, şi un „ghid de lectură” pentru cei ce vor să se informeze cu privire la o carte sau un autor. De asemenea, editurile vor fi invitate să urmărească discuţiile, beneficiind astfel de un feedback real, fapt ce le va ajuta să-şi cunoască mai bine publicul, cu aşteptările şi preferinţele sale.
Trebuie precizat că am decis din start să limităm aria de preocupare la cărţi care se referă strict la arealul creştin.
Sunteţi liberi să decideţi dacă la semnătură va apărea numele real sau dacă preferaţi să optaţi pentru un pseudonim. Publicarea textului pe blog nu va fi condiţionată de acest aspect.
De ce să trimiteţi impresiile de lectură pentru a fi postate pe acest blog?
- Pentru că sunt şanse ca mai mulţi oameni să treacă pe aici şi să vă citească decât în cazul unei discuţii de pe un forum.
- Pentru că nu trebuie să se logheze lumea pentru ca să poată să comenteze.
- Pentru că estetic, blogul este în mod cert superior unui forum sau grup de discuţi, iar acest amănunt conferă un anumit spor de confort cititorului.
- Pentru că s-ar putea să nu aveţi un blog şi să nu doriţi să creaţi unul, dar aţi vrea să vă faceţi cunoscut punctul de vedere.
- Pentru că, chiar dacă aveţi un blog, pe Scriptorie avem ca obiect de activitate declarat tocmai comentarea cărţilor, astfel că şansele de a fi citiţi aici sunt considerabil mai mari (măcar în timp, dacă nu de la început).
- Pentru că editurile vor putea să ia act de opiniile făcute publice, fiindcă se va constitui, în timp, un dosar al cărţilor discutate.
- Pentru că vom păstra confindenţialitatea informaţiilor personale.
Comentariile nu vor fi moderate, însă ne rezervăm dreptul să ştergem, fără notificare prealabilă, orice text care foloseşte un limbaj neadecvat.
Important
© Articolele postate pe acest blog rămân proprietatea intelectuală a autorilor. Blogul Scriptorie nu îşi asumă punctele de vedere ale contributorilor, ci doar le facilitează tehnic exprimarea. De asemenea, pentru eventualele erori din textele postate responsabilitatea le revine autorilor.
This page has the following sub pages.
[…] lansat blogul Scriptorie. Design-ul îmi aparţine (în marja de libertate pe care o permite wordpress, desigur). Orice […]
Teo,
salut înființarea acestui (foarte necesar) blog!
Ca cititor, îl voi „răsfoi” cu siguranță.
Mult spor tuturor colaboratorilor Scriptoriei, și citire rodnică.
Flori,
Apreciez că îl socoți necesar. Sper să vii și cu „mai mult decât cititorul”. Chiar nu există restricții de vreun fel vizavi de autorul, tema, genul literar al cărții recenzate. N-avem încă niciun colaborator „angajat” 😀
Felicitari, Teofil pentru aceasta initiativa.
Si felicitari pentru recenzia cartii lui Chalke.
Mult succes mai departe.
Mulțumesc de felicitări și pentru vizită.
Sper că inițiativa asta o să prindă și s-o ia de-a berbeleacu’ (în sensul ăl bun). Să capete o formă, niște dimensiuni.
Buna, Teofil.
Ma bucur mult ca am dat de ‘Scriptorie’, e un loc foarte necesar.
Graficul cu steaguri e simpatic, se pare ca azi a intrat prima data si cineva din Republica Moldova, si mie, care imi e tare draga Moldova, mi-a parut tare bine.
Cu mult drag, si urari de bine, Ioana
Salut, Ioana
Nu prea am ținut socoteala steagurilor, că dacă le număr, mă tem să nu dau în boala lui Pristanda.
Dacă ai chestii de făcut publice și care se încadrează în ce ai văzut pe aici, be my guest.
Voie buna.
Teofil,
Felicitari pentru idee si munca! Sper sa si colaboram cumva, acum ca sunt un . Har si sanatate,
Emil B
Va mulțumesc!
Nu știu la ce fel de colaborare vă referiți, dar aștept detalii. Cred că lipsește ceva din textul comentariului dvs.
Numai bine,
Teofil S
Da, lipseste un cuvant cheie: inapoiat! E o vorba adresata de un vames unui prieten, care s-a intors din Anglia de la studii. Neintelegand de ce acest pursange roman s-a intors definitiv in tara cu familia, i-a spus: Deci sunteti un inapoiat!
Asa sunt si eu. Dupa un an si jumatate prin America, m-am inapoiat in tara, se pare definitiv.
Cand ma refeream la colaborare, ma gandeam la colaborare pe doua planuri: recenzii si articole. Dar despre asta, mai incolo.
Voi fi in Oradea duminica la nunta, la Providenta, dupa-masa. Daca vii, poate apucam sa povestim una alta.
EB
Ok, am luat aminte. Si am tinut minte.
Sunt sanse sa ne intalnim duminica, desi cred ca va fi destul de aglomerat pe-acolo din pricina evenimentului (daca nu gresesc eu).
Da, lipseste un cuvant cheie: inapoiat! E o vorba adresata de un vames unui prieten, care s-a intors din Anglia de la studii. Neintelegand de ce acest pursange roman s-a intors definitiv in tara cu familia, i-a spus: Deci sunteti un inapoiat!
+1
Nu stiu daca ne cunoaștem măcar din auzite…
Oricum, apreciez mult inițiativa dvs. Eu scriu diferite recenzii dar pe blogul meu (www.coramdeo.ro). Să înteleg că dacă voi scrie aici nu pot să postez în paralel și pe blog?! Sau să înțeleg că pot publica și la mine, dar după ce apare aici?!
Doresc si eu câteva lămuriri (preferabil pe e-mail).
Fiți binecuvântați!
G.M.
[…] iar dacă vă dă ghes inima să scrieți ceva ce doriți să fie postat, foarte bine. Vedeți aici cum se poate întâmpla […]